woensdag 19 juni 2013

Een paar dagen fietsen

We hebben verschillende kanalen bekeken en veel avontuur hebben we niet gehad.
Een keer kwamen we op weg naar het beginpunt van onze fietstocht, met auto en karretje met daarop het rooie ros door een dorp.
Ineens was de weg afgesloten . Pilonnen voor een vers geverfd zebrapad. Daarbij stond een onverzettelijke jonge gendarme. We mochten er niet door, omkeren.
Nou zijn de meeste Franse dorpsstraatjes niet al te breed. Een dame in een gedeukt klein autootje kon ook maar met moeite keren.
Dus......aanhanger afkoppelen, langs de kant zetten, eindje doorrijden om ruimte te hebben om te keren, terugrijden , aanhanger weer aan knuppen en weer terug. Het een en ander werd gade geslagen door mensen in een café en op het terras. Ze hadden er wel lol in geloof ik
We moesten toch aan die kant het dorp uit
Wij eerst weer terug naar de andere kant van dat dorp, alles eenrichting verkeer, met een omtrekkende beweging naar een straatje wat volgens ons achter de pilonnen blokkade lag.
Komen de bocht om en staan.......voor het geverfde zebrapad met de gendarme. Had je die agent moeten zien kijken.
Ja, toen kregen wij de slappe lach, we konden er niets aan doen.
De terras en café bezoekers vonden het ook erg leuk. Alleen de agent...maar..er kwam een heel klein glimlachje en hij haalde zowaar twee va die dingen weg en mochten we doorrijden . Dat zebrapad was allang droog met die temperatuur .
Een eindje verderop zagen we nog een aantal vage zebrapaden dus op de terugweg zoeken we een ander dorp op.

Wachten bij de auto tot het rooie ros weer op geladen is. Er zijn slechtere plekkenEn aan het eind van de dag nog even een drankje op het zuidfranse strand
1 opmerking:

Marian zei

Wat een verhaal, lig hier dubbel :-), weer prachtige foto's.