zaterdag 28 juli 2012

zondag 8 juli

67 km gereden.
Het is warm en droog.We staan weer eens op een heel wonderlijke camping.  Het is meer een strook gras naast een heel grote schuur.

Wel erg rustig ondanks dat het langs de weg ligt. veel verkeer komt hier niet langs, heb wel een paard en wagen gezien, echtpaar met hond op de bok en een hoop tuinafval op de kar. Het leek little house on the prairie wel
Het eerste wat we gedaan hebben is een pilsje drinken op het terras, we hadden een hele rit achter de rug.


Je zou het niet zeggen maar de deuren van het gebouw leiden naar een gastenverblijf kwamen we later achter.


De mevrouw is nogal babbelziek. Ze hebben in de buurt van Nijmegen gewoond en verstaat en spreekt een beetje nederlands.

als je goed kijkt kun je nog net de paard en wagen zien achter de auto.

Maar het begon vanmorgen met koffie!
En je weet het, voor de koffie niet zeuren. Tijdens en na de koffie ook niet trouwens.
Het kostte nogal wat moeite om op deze Zeltplatz te komen .Op een gegeven moment kwamen een bord omleiding tegen. Maar het hek waar het aan vast zat stond helemaal schuin en daarachter lag een prachtig geasfalteerd fietspad. Dus wat doe je dan, je rijdt dat fietspad op en denkt dat het allemaal wel mee zal  vallen.
Na een km of 6 hield het prachtig mooie fietspad ineens op.

.
Het zag eruit als nat zand en in de verte liep nog een echtpaar. Wel, het was geen zand! Dikke vette klei, niet vooruit te komen, dus ook maar aan de wandel. Alternatief was 6 km terug fietsen en de grote omleiding maken.


Het was zwaar sjouwen voor Rein, fiets met volle bepakking het talud op duwen, in die hitte.


gelukkig was het zondag en werd er niet gewerkt.
Na dit stuk toch maar via dorpjes gegaan en de omleidingsroute  opgepakt. Uiteindelijk kwamen we weer bij de Oderdam. Direct onze voeten schoonspoelen in het water. De fiets moet nog even wachten, onder de spatborden zit een dikke laag klei maar om de fiets naar het water te brengen.....

Het water was nog best lekker, helemaal niet koud.
Toen ik eens goed om me heen keek zag ik dat we daar helemaal niet mochten komen, nah ja...


Ondertussen werd het tijd voor een kopje soep! Mooie plekjes genoeg....


De route week op een gegeven moment van de Oder af en ging het binnenland in. Over de heuvels die best pittig waren. Je gaat dan ineens een stuk langzamer en het werd steeds warmer.
Boven op de heuveltop kun je wel een heel eind kijken!

We hadden er genoeg van en bij de eerste de beste gelegenheid zijn we gestopt en vonden dus een onderkomen bij de vriendelijke mensen die hier een bedrijfje zijn begonnen. De mannelijke helft van het koppel maakte een heerlijke pizza voor ons die we niet helemaal op kregen. Mevrow stond er op dat we de rest in een doosje meenamen voor later in de tent.........de man heeft de volgende morgen het doosje voor ons weggegooid, met de pizzarest er nog in maar dat wist hij niet.
Later kwamen er nog andere gasten (uit Paderborn) en we moesten wel aan de babbel. De meneer probeerde uit te vissen uit welk deel van europa we kwamen want volgens hem sprak Rein keurig hoog duits en dat doet eigenlijk geen enkele duitser....
Uiteindelijk was het heerlijk slapen in ons tentje.
1 opmerking:

Marian zei

Prachtige omgeving daar en wat een baggerbende. Zag hele mooie bloemen daar aan de waterkant.