zaterdag 21 juli 2012

Stolzenhagen

Zaterdag 8 juli.
We zijn gisteren nog een dag gebleven, lekker niets doen bij de tent, beetje lezen, beetje borduren. Gegeten in het dorp. Naast de broodjes winkel, Er was al gedekt voor een partij de volgende dag dus we hebben aan de bar gegeten. Verrassend lekker.
Kipfilet met perzik en gesmolten kaas. Ook erg gezellig, mensen knopen hier heel snel een praatje aan.. Eén van de andere gasten vertelde dat zijn broer een poosje in het westen had gewerkt maar na een jaar weer terug gekomen is. Veel te zakelijk, weinig contact met collega's.
Toen de rekening gebracht werd vroeg de mevrouw aan Rein of hij de jonge dame uitgenodigd had. Ontzettend flauw natuurlijk maar zo onverwacht dat ik er erg om moest lachen. een heerlijk relaxed dagje.

Nu staan we na 63 km fietsen op een camping in Stolzhagen.
We zijn pas om 12 uur vertokken. Het dreigde steeds te gaan regenen maar de buien trokken richting Berlin. Pas om half 5 begon het echt te regenen.
Het waren saaie stukken over die Oderdam. Misschien dat het in het zonnetje wat leuker is. Uiteraard hadden we wind tegen.
De auto is op de camping blijven staan, daar wordt goed op gepast.
Bij deze camping hoort een Imbiss en daar hebben we een patatje en een zelfgemaakte gehaktbal gegeten. Plus een heerlijke fles witte wijn genuttigd. En dit voor het bedrag van wel € 11.=
Net zaten we voor de tent met een wijntje en een sigaartje. Wijntje in de koffiebeker. Komt er een vriendelijk buuf met 2 wijnglazen aan.........dat dronk toch veel lekkerder volgens haar. En...........het begint weer te druppen

Paddestoelen vlakbij de tent

Een oude spoorbrug onderweg

Dreigende lucht onderweg


Nog even en we zijn op de camping
Zicht op de camping vanaf de hoger gelegen imbiss. Bij het boompje in het midden gaan we staan


's Morgens vroeg hangt er mist

1 opmerking:

Marian zei

Prachtige foto's en wat gaan jullie duur uit eten zeg :-), lief van jullie buurvrouw dat ze wijnglazen kwam brengen.