donderdag 12 juli 2012

Omgeving Brandenburg

zondag 1 juli. 51 km
We willen rustig aan deze vakantie beginnen dus niet meteen hele einden fietsen. Gewoon een beetje in de omgeving.
We dachten dat we er wel iets bekend  waren want we hebben 2 keer de tour Brandenburg gedaan. Alleen nooit in de stad Brandenburg zelf geweest.We hadden alleen een klein kaartje van het centrum en iets van de omgeving.
Gebruikelijk is dan dat we van de kaart af fietsen...........nu dus ook. Het was dan ook nogal wat heen en weer terug fietsen.
Gelukkig hadden we de GPS bij ons en de camping gemarkeerd, dus we zouden altijd weer de camping kunnen vinden.
Bij het zoveelste kruispunt waar we stilstonden om te kijken we naar toe moesten, we hadden net een rondje gereden en waren weer waar we al eerder waren, komt er een echtpaar aanfietsen. Ineens slaat de man linksaf, vrouw in de war...snel er achter aan...horen we haar nog zeggen; waar wil je nou naar toe?
Gut wat klonk dat bekend. Voor ons tandemtijdperk moest ik ook regelmatig zo achter R aan hobbelen...nu draai ik gewoon lekker mee.
We hebben wel weer veel bekijks met het rooie ros.
Om kwart voor drie zaten we weer heerlijk in het zonnetje voor het meer.
Eten vlak bij de camping met dreigende regenbuien boven ons. Opvallend is dat iedereen doodgemoedereerd blijft zitten.
Voor dat de bui los barstte waren we weer bij de tent. Wel hebben we het douchegebouw verderop opgezocht. supermodern, heerlijke douche.
Ook traditioneel is dat ik dan het vierkante containertje met douchegel vergeet.
weer helemaal terug lopen........en ook traditiegetrouw is dat nu bij een andere eigenaar is. Jammer want die dingen zijn handig om mee te nemen op de fiets, klein, stevig en ze lekken niet.
Morgen vertrekken we richting Oder. Naar het punt waar we vorige keer gestopt zijn.
We zijn inmiddels flink verkleurd en lek gestoken door de muggen
We hebben deze vakantie heel veel van deze beschilderde huisjes gezien. de één nog mooier dan de ander. Het is bij deze foto gebleven. R is niet iemand die om de haverklap stopt om de foto te nemen. Meestal kan ik tijdens het rijden wel een foto nemen maar deze keer schoten ze wel erg snel voorbij

2 opmerkingen:

Marian zei

Mooi beschilderd huisje Tineke, mooie andere huizen ook, maar niet zo mooi als dat beschilderde, wel karakteristiek. Leuk dat verhaal over je douchegel, voor jullie wat minder, maar wel heel herkenbaar :-)

lenie zei

Ow leuk weer ga het allemaal lezen hoor jullie avonturen.

Ja balen he dat mensen alles kunnen gebruiken ik zet het gewoon bij een fonteintje neer en de eigenaar komt wel weer.

Gr lenie