donderdag 1 september 2011

S. Stefano di Cadore

Camping Comelico, 14 augustus.
We hadden om half 10 een plaatsje. En wat voor één. Midden tussen de vaste gasten. Het moest alleen eerst gemaaid worden.

Die vaste gasten zijn één grote italiaanse familie,vrienden en kennissen. Alles komt bij elkaar over de vloer. Rondom ons klinkt behalve het zangerige taaltje het geknal van flessen die ontkurkt worden. Iedereen krijgt visite, waarschijnlijk van de kinderen die even verder op staan en het eten wordt voorbereid. Normaal vinden we dit niks maar dit doet wel gezellig aan. In de schaduw is het goed te doen. Volgens Rein is het daarbuiten bloedheet en in het dorpje vlakbij erg druk. Hij heeft de boel al verkend op de fiets.
Toen hij nog onderweg was stond er ineens een buurman voor mijn neus. Met eten! Geroosterde broodjes met worstjes en paprika en tomaat van de bbq. er was er ook één voor Rein bij, maar ja, die zat op de fiets.
Een half uur later stond de andere buurman voor me. Met een bord spaghetti. Ik kreeg benauwde visioenen van andere buren die ook allemaal met eten kwamen maar dat viel mee. Snel daarna kwam Rein ook weer terug en prompt werd het bord spaghetti bij geladen. Was heerlijk trouwens. Goede olijfolie, pepperoni en basilicum.
Was helemaal tevreden met de camping, tot 's avonds. Wat een kabaal maken die mensen! Kreeg het er wel van op mijn heupen. Morgen toch maar weer weg?

1 opmerking:

Marian zei

Wel handig dat je je eten zo aangereikt kreeg, maar moet wel lachen, elk kwartier een bord eten :-) :-). Leuke foto's weer.