maandag 5 september 2011

nog steeds Italië

zaterdag 20 augustus.
Het is hier prachtig. Wel wat warm, elke dag rond de 30 graden maar ons plekje ligt de halve dag in de schaduw dus ik heb er weinig last van.
Om ons heen blijft het een gezellige boel met een komen en gaan van allerlei mensen. Nu ik me er op ingesteld heb stoort het lawaai me ook niet meer zo.Vorige week was er 's avonds aan het eind van het streekje ineens een zangfestijn compleet met accordeon. Allemaal napolitaanse liederen.
Zo'n feest stopt niet om 10 uur dus de oordoppen zijn wel nodig en die doen het gelukkig goed.
Rein fietst elke dag bergje op en bergje af. We rijden 's middag een rondje met de auto (airco). Het is hiet schitterend maar loeisteil. de klimplek hebben we wel gevonden maar niet klimmen hebben we niet gedaan. Veel te warm. Om op die plek te komen moesten we flinke haarspelden nemen.

Die witte zigzaglijn is de weg.


Het pad naar het gebied ging eerst over een beek en toen steil omhoog

Vanaf de parkeerplaats een blik op de rots

In één van de dorpjes stonden overal aangekleden poppen met een nummer. Er was een zomerfeest geweest en er zou er nog één komen.


We zijn ook een stuk van het fiets traject dat Rein elke dag reed gereden.

als je op de camping bent zie je ergen boven allerlei dorpjes liggen.
Vanmiddag keken we op zo'n dorpje neer. Echt hoger konden we niet komen. Heel bijzonder.

We gaan zo maar weer eens naar de pizzeria. Morgen vertrekken we naar oostenrijk. Wil nu wel weer eens schniztel met pommes.
Verder ben ik wat aan 't lezen en met de Dear Jane quilt bezig.
De buurvrouw was wel heel nieuwsgierig. Zij spreekt een paar woorden engels en met handen en voeten en vooral mimiek kom je een heel eind.
De andere buurman zie ik elke morgen terugkomen met een rugzakje. Daaruit komt dan een netje met allerlei paddenstoelen. hij wordt de beer genoemd omdat hij de bjzondere soort die nogal al duur is zo goed kan vinden. Ik ben de naam vergeten maar het is te vergelijken met de truffel. Wat zeldzaamheid betreft niet wat uiterlijk aangaat.
Alle buren komen dan ook altijd de buit bewonderen, dus dat hebben wij gisteren ook gedaan. Hij heeft er duidelijk meer verstand van dan wij.

Aan het eind van het streekje worden weer allerlei voorbereidingen getroffen voor een gezellig samenzijn. Tafels en stoelen worden bij elkaar gezet en vanmiddag heeft hij al zitten oefenen op de accordeon. Hij had wel een koptelefoon op dus wij hoorden niets.
(het was een zangfeestje voor kinderen, hij was net kabouter plop!)
Ben benieuwd wat Oostenrijk brengt.

1 opmerking:

Marian zei

Leuk verslag weer Tineke. Brr. wat eng zo'n slingerweg, ziet er wel leuk uit op de foto en dan dat klimpad, griezelig zo hoog en smal. Heb weer even zitten genieten van je foto's, dank je wel.