zondag 3 juli 2011

deel 4 camargue

De tweede fietstocht was wat leuker. Het fietsen tussen de rijstvelden vonden we niet erg spectaculair. Het leek boven dien toch al veel op oost groningen maar dan warmer en met flamingo,s en wijngaarden.
Ook kwamen we onze belgische buren tegen. Dat waren fanatieke fieters.
we zijn nu wat meer landinwaarst gereden. De auto in een dorpje neer gezet en de kaart erbij gepakt. Tja, zijn we van de kaart gereden, dus op goed geluk naar het oosten gereden.


Deze eerste foto's zijn nog van vlak bij de camping. We gingen boodschappen doen in het dorp met de fiets. Parkeren was daar nogal lastig en op marktdag bijna onmogelijk.
anders dan in het gebied rond Beaune zijn de wijnboederijen hier wat kleiner en minder kasteel achtig.

De volgende fietstocht ging bijna niet door.
We waren nog maar nauwelijks vertrokken en reden nog op het zandweggetje bij de camping toen het raam van het linkerportier niet meer omhoog wilde.
Je auto met open raam ergens in een dorp in de camargue neer te zetten leek ons niet zo'n goed idee dus maar weer terug naar de camping.
Kijken of er iets aan te doen viel.
Na veel gedoe kregen we de ruit omhoog en heeft Rein alles vastgeplakt met tape. Konden we in ieder geval weg.


Ik weet nu wat er allemaal achter dat paneel zit. Maar we konden nu toch fietsen.

Niemand was er getuige van want de camping was leeg

Halverwege zijn we terug gegaan. Het landschap was saai, de mistral deed flink haar best en wat erger was.....de heuvels beginnen hier. We hebben een heel eind langzaam, vals plat, omhoog gereden. Naar beneden ging het trouwens als een speer!

Bij terugkomst was de camping nog even leeg.
De auto is in afwachting van reparatie.
In het dorpje is een garage. De volgende dag kon hij al gerepareerd worden. Een telefoontje naar onze eigen garage vertelde dat de reparatiekosten bjzonder goedkoop waren. Hij zou het er niet voor doen. Een geluk bij een ongeluk zullen we maar zeggen.
Die dag heb ik lekker bordurend en uit de wind voor de tent doorgebracht. Rein deed uiteraard zijn trainigsrondje en kon zo het dorpje aan de kust wat beter verkennen.

2 opmerkingen:

Marian zei

Prachtige foto's weer en gelukkig dat de auto gemaakt kon worden, erg lastig met een open raam.

Joke zei

Tineke wat ee mooie foto,s
en ook mje verslag is heel leuk
dank je wel