dinsdag 7 september 2010

Wasungen

Woensdag 25 - 8 Wasungen 42 km

Nou dat viel knap tegen!!!!!!!!!We zitten helemaal alleen op een camping maar daar waren we ook al om 11 uur ofzo.
We vertrokken blijgemoed zoals dat heet al voor 9 uur. Het begin was aardig relaxed. Totdat we via een dorpsweg mét verkeer bergop gingen. Daarna ging het op de kaart pal naast de spoorbaan. Nou dat klopt, daar ligt een steile berg. Scheldend en puffend kwamen we uiteindelijk boven op de Kirchberg. Via een hobbelig en al vermeld heel steil bospad. Nu kan onze tandem een hoop modder en kuilen zelfs los zand aan maar als het dan ook nog loeisteil is, met volle bepakking........toch hoefden we niet één keer af te stappen. Maar leuk is anders.
Om 11 uur stonden we in een klein dorpje bij de Neukauf en ik vond er helemaal niets meer aan!
Laat dat dorpje nu een "camping" hebben. We besluiten om daar al vast te gaan staan en morgen een rustdag te nemen. Een stukje van het volgende traject te verkennen en dan te besluiten wat we gaan doen. We hoeven ons zelf helemaal niets te bewijzen dus als het niet leuk meer is fietsen we terug naar de auto.
De camping is lachen! Weer zo'n algemeen veld voor algemeen gebruik. Naast een groot boothuis voor vissers en kanoërs, een Kleingartenanlage of wel volkstuintjes en een vaag terrein met kippen, kippen, een kippenhok met daarin de plaatselijke dorpsidioot. De heel vriendelijke beheerder Marco vraagt ons of we aub hém willen bellen ipv de politie als we last krijgen van de dorpsjeugd. Marco heeft deze baan nog niet zo lang (5 weken en wil het graag goed doen) Hij heeft zijn jongensjaren nog niet zo heel lang achter zich en heeft behalve gespierde bovenarmen een beetje het uiterlijk van een jongerenwerker vind ik. Stom idee van mij want hoe ziet zo'n iemand eruit tenslotte.
Maar die jongeren....
die hebben achter het boothuis een hangplek. Volgens hem had de Wasunger Jugend hier nichts verloren aber, wohin sollen Sie anders?
Het bleek reuze mee te vallen. Van de dorpsidioot zouden we meer last hebben maar dat wisten we toen nog niet.
We zetten het tentje lekker dicht bij de stroomversnelling. Dat overstemt al een hoop ander geluid.
We rijden een eindje van de route die nog komt en besluiten om niet verder naar de bron te rijden. Morgen rijden we wel, zonder bepakking naar een stadje 10 km verderop, slapen hier dan nog een nacht en rijden dan vrijdag (mijn verjaardag) terug richting auto.We staan hier goed.
Hebben bij de kraam bij de Neukauf een halve haantjes gekocht en hier aan het water verorberd, we zien een ijsvogel heen en weer vliegen, wijntje bij de hand....het leven is zo gek nog niet.

(Ik weet niet of je alle foto's te zien krijgt, er gaat weer iets raars met dat Picasa, ik zie een paar foto's maar ook kruisjes.)
Wasungen

3 opmerkingen:

Dwaallicht zei

Zie alle fotoos hoor, en lekker he die haantjes? Dat kunnen ze wel hoor in Duitsland!
Mooie plekjes weer.

Tine en zo zei

Geweldig verslag weer en ik zie ook alle foto's!
Mooi Tinus!

Marian zei

En ik zie ook al die mooie foto's, heerlijk plekje daar en ik ben wel heel benieuwd naar het verhaal van de dorpsidioot in het kippenhok :-)