maandag 6 september 2010

Maandag 23 aug.

maandag 23 aug


Hörsel - 43 km.
Het regende vanmorgen nogal maar we hebben een matje gescoord. Sandalen hadden ze niet echt (wel de rode teva's waarvan ik er thuis 2 paar heb staan) dus ik heb een paar crocks sandalen gekocht. lopen heerlijk, kun je meer onder de douche enzo..
We zijn uiteindelijk om half 1 vertrokken, het miezerde wat maar het werd al snel droog.
De route was prachtig. Over landweggetjes, door het bos, langs de Werra, over een oude treinbaan. De bergjes zijn niet zo hoog maar wel steil. Traditiegetrouw weer verkeerd gereden. Een heel stuk door en over de heuvels omgereden. Ja we zijn zo bijdehand. Een boekje met de route, de GPS aan het stuur, bordjes langs de kant en wij rijden rustig verkeerd.
Maar mooi was het.
Rond een uur of 4 begon het ineens te hozen! Nergens een spoor van een camping of hotel/pension. Dus dan vraag je aan een lokalo of er ergens iets is. Doof!!!!! Hij kon Rein maar amper verstaan, en die kan geluid maken hoor.
Uiteindelijk wist hij ons te vertellen dat er 2 km verder een Gasthof is.
Dat klopte maar we moesten eerst schuilen in een bushokje voor de hoosbui. Uiteindelijk er toch maar doorheen.
We hebben de laatste kamer en eten kunnen we in de Gaststätte ernaast.
De kastelein had zo'n prettig lijfluchtje van drie dagen oud zweet, keek over ons heen uit het raam toen hij de bestelling op nam maar we kregen wel een enorme berg eten. Toen was ie weer sikkeneurig omdat we het niet op konden.
Een enorme berg gebakken piepers, 2 grote schnitzels (per persoon) daaroverheen een hele bak champignons, 4 glazen trockenes Rotwein en 1 pils (voor ons beiden) voor nog geen € 30.-
We zien op tv dat het morgen goed weer wordt!

1 opmerking:

Dwaallicht zei

Je entertainment is weer top, dankjewel dat je ons laat meegenieten!