zaterdag 18 september 2010

Herzberg

We hebben toch maar weer een hotel. Het was een hele toestand om het te krijgen trouwens.
Eerst 15 km naar de auto gefietst. De velden met graan waren nog steeds niet geoogst. Op tv zagen we dat dit kwam omdat de landerijen veel te nat en te drassig zijn voor de grote machines.
Vriendelijk ontvangen door de eigenaresse van de camping. Alles ingepakt en toen richting Leipzig.
Af en toe een file maar verder viel het mee. We weten niet goed waar de Froschradweg begint maar volgens ons is Torgau, Herzberg een goed beginpunt.
De afslag Torgau was afgesloten dus eerst doorrijden en later weer terug.
Rein had een duidelijke voorkeur voor een camping. We hadden niet ontbeten en bij een benzinepomp het laatste kleffe broodje kaas gedeeld.
De enig camping in de buurt konden we eerst niet vinden. De naam deed wel bellen rinkelen. Daar hebben we vorig jaar ook gestaan en we wisten niet meer wat er nou mee was. Uiteindelijk waren we er dan toch. Herinnerden ons ook weer waarom we er niet meer wilden staan. (Vaste plaatsen werden bevolkt door mensen die er continu woonden en wat drugs en alcoholplobleemjes hadden. Probleem voor ons was de hoeveel geluid dat die mensen produceerden).
Dus maar weer terug naar Herzberg. Voor de derde keer. Wat gebeurt er.....bij het eerste hotel kregen we te horen dat alles vol is. Er is een soort congres in de stad. Na een aantal hotels en pensions opgebeld te hebben kwam de hoteleigenaar aan met een adres in een buitenwijk.. en daar waren zowaar de kinderkopjes en de slechte wegen weer! We werden erg vriendelijk ontvangen door een serveerster met verschillende kleuren haar, piercings her en der maar erg aardig!
Het restaurant was vol en we moesten ook hier nog al lang op het eten wachten maar dat vonden we helemaal niet erg. Ondertussen kregen we een groet uit de keuken zoals de kelner zei. Een lekker hapje met gerookte kipfilet en brood en balsamico.....
Ook de rest van het eten was goed.
We laten de fiets hierachter en fietsen gewoon weg. Rein wil nog een stukje langs de Elster fietsen. Kan...we hebben nog 2 weken!

naar de auto

1 opmerking:

Marian zei

Gelukkig dat jullie toch nog een overnachtingsadres troffen en dat het eten lekker was, is toch erg prettig