vrijdag 10 september 2010

Geburtstag

Vrijdag 27 -8 - Philipsthal ongeveer 50 km
Hotel Rhônblick

Het leek een geschenk uit de hemel, dit hotel. De hele dag zwarte luchten gezien. Op het moment dat het los zou barsten dit hotel op onze weg.
Meteen een kamer genomen en 2 seconden nadat Rein ook binnen was (na het opruimen van de fiets) begint het toch te hozen...........
Eerst douchen en dan naar beneden om iets te drinken.
Eerst niemand te zien maar uiteindelijk komt er toch een zuchtende en puffende juffrouw binnen. Vreselijk. Dus Rein vraagt beleefd of ze het zwaar heeft.....ja..erg zwaar.
Ze had alleen gestaan bij een gouden bruiloft en nu moest ze nog van alles doen voor haar dienst om 6 uur afgelopen was. Dus schonk ze eerst een flinke bel rotwein in. Rein zei verschrikt dat hij dat niet wilde maar het bleek voor de dame zelf te zijn.
Wij slikten, en daarmee dronk Rein zijn kleintje pils leeg. Ongevraagd werd er een nieuwe voor hem getapt. Alles onder begeleiding van zwaar en dramatisch zuchten en puffen.
Enfin, om 6 uur ging de keuken pas open. Meestal is het in deze toeristische plaatsen de keuken de hele dag open maar oké.
Dus om 10 ver 6 waren we present, ja we lustten wel iets.
Drie kwartier later kwam het eten, we konden de kokkin zien. Een lange bos zwaaide in de keuken rond zonder kapje.
Aan de bar zat een oudere heer met een hondje, die volgens het bordje buiten helemaal niet binnen mocht komen. hondje kreeg na een poosje genoeg van het pilsje drinken van het baasje en maakte dat luid en duidelijk kenbaar.
Gelukkig ging het baasje direct naar buiten.
We waren niet de enige gasten en natuurijk hoor je dan het één en ander op de gang.
We hadden verder een vrij rustige en gezellige avond op de kamer.
's Nachts werd ik ineens gewekt door gebonk. Het leek wel alsof er een hoofdeind van een bed steeds tegen de muur aan bonkte. Ze maakten er wel een feestje van om 4 uur 's nachts. Het bleef maar doorgaan. Na een half uur met korte tussenpozen was het dan toch stil.
En dan het ontbijt......(uiteraard heb ik alle gasten goed bekeken en me afgevraagd wie er nou verantwoordelijk waren voor het geboems).
Het sinasappelsap was op, de koffie niet echt warm, een heel karig ontbijtje voor dat geld.
Om 9 uur werden we zowat de kamer uitgekeken. De kar met schoon beddegoed stond al voor de deur. De eigenaresse was beneden aan het stofzuigen en reageerde niet erg vriendelijk. Het lijkt gemoedelijk maar dat was het niet. Onvriendelijke gezichten, stugge norse behandeling. Nee dit hebben we nog niet eerder meegemaakt.

De tocht ging verrassend goed. We hadden ons ingesteld op een zware tocht en afgesproken om het rustig aan te doen en vaak uit te rusten om iets te eten en te drinken. We hebben alle rotdingen op één dag gedaan.
Op de weg naar de bergtop moesten we 2 keer afstappen omdat het echt te zwaar was. (van de andere kant kwamen ook mensen met een fiets aanlopen). De omleiding met de Bundesstrasse en de vrachtauto's hebben we afgesneden. Dat lukte omdat we een kaart hadden. Ook de haarspeldbochten bleken heel erg mee te vallen.

Uiteindelijk hebben we mijn Geburtstag gevierd met een flesje wijn uit de plaatselijke super.
58 jaar ben ik geworden...ben benieuwd of we dit over 10 jaar ook nog doen. Ik hoop van wel!
De foto's zijn een impressie van de verschillende huizen die je onderweg ziet.

Geburtstag

1 opmerking:

Dwaallicht zei

Wat jammer dat het in sommige hotels dan toch weer tegenvalt. Maar jullie tocht was in ieder geval grandioos.