woensdag 8 september 2010

Er hat Sie nicht alle voll dabei

Donderdag 26 8 30 km.

Gisteravond werd ineens onze rust verstuurd. Een radio knetterhard aan. Wel wat jammer...Kwam uit het kippenhok! Rein even kijken......Er zit een vent in dat kippenhok! En buiten een speaker!
Nu is het bij ons zo geregeld dat rein er meteen op af gaat en er iets van zegt...........en ik dat verbied! Vanavond luisterde hij naar mij.
Na een kwartiertje kwam er een mevrouw die iets verderop een perceeltje heeft met opgestoken veren en kskelde wat over die omheinig heen.
Verdulleme het werd stil.
De jeugd werd wel steeds driester. Op een gegeven moment werd het zo koud dat we de tent in zijn gegaan. Ja en dan zien ze niks meer en dan wordt het voetballen. Ach niet zo erg. Beter spelen dan rottigheid toch?
Ineens om 9 uur was het stil! Marco verscheen in gezelschap van een camper. Zowaar........gasten! En rustig!
Kwam ook waarschijnlijk omdat het vannacht regende. Vonmorgen was het grauw en grijs. Toch maar naar Meinigen.
Niet steil maar het stadje viel wat tegen. Een bierbrouwerij met een prachtig uithangbord.
Nee.....geen foto. Je kunt niet voor ieder mooi gebouw, uithangbord, paddestoel, enz enz van de fiets af.
De stad was een beetje levenloos, geen sfeer vond ik.
Weer terug op de camping kwam één van Kleingartenbezoekers heel duidelijk naar ons toe!
Op een scootmobiel. Nou zijn wij meestal niet van die praatjesmakers maar hier gingnen we wel op in. hij was soms wat lastig te verstaan dus hij beperkte zich tot enkele woorden per zin. Hij vond dit erg prettig. Viel zijn woordvindprobleem niet zo op.
Hij vertelde dat hij 86 jaar is, vroeger altijd aan de overkant had gewoond. Daar waar de schapen nu lopen. (echt een schuur). Nu had hij nog steeds zijn tuin en daar ging hij 3 keer per dag naar kijken. De jeugd was wel eens ballorig en vernielde nog al eens iets. Bijzonder hoor.......zo maar een ontmoeting.
Intussen was de man van het kippenhok ook weer thuis gekomen.
En ja hoor!!!!!!!!Wat jammer die radio. Rein kijken! Door het kippengaas.....wat hij kon zien is dat de man in het kippenhok zat, de speaker buiten, dus Rein roepen.
Daarvoor was nogal een discussie vooraf gegaan maar uiteindelijk bedacht ik me dat R. dit ongetwijfeld goed aan zou pakken. De man reageerde niet! Rein op zoek naar een andere buurman. Die ging mee maar gaf te kennen dat hij hardhorend was en er dus niet zo veel last van had. Bovendien die man bij de kippen was niet helemaal normaal.
Eindelijk kregen ze contact....De buurman vroeg of het ook wat zachter kon. Nou is dit meestal niet de oplossing. Je kunt beter zeggen, dat die radio uit moet.
Op het moment dat ik naar het douchegebouw liep schoot er ineens een man met een verwilderde haardos boven het kippenveldje uit. hijbrulde iets.......zou echt niet weten wat. Later bleek dat hij vroeg of het nu beter was met het geluid.
Maar ik was me een ongeluk geschrokken en wist alleen te roepen........Ich verstehe Sie nicht. Ich bin Holländerin.
Rein heeft nog even met hem gesproken en hij vertelde dat het eigenlijk een heel vriendelijke man was. Belangstellend vragen hoe lang we nog bleven. Inmiddels had Rein ook Marco al aan de lijn gehad en die zei meteen.....ach ja......Er hat Sie nicht alle voll dabei! Ich komme!. dat was nu ook niet weer nodig.
Het regende verder, en alles was rustig!
De volgende morgen bij het afrekenen kregen we korting wegens het ongemak. We moesten voor 2 nachten en heet water in totaal...........€ 12.- betalen. Kom er maar eens om!
Een foto van die plek kon ik niet goed maken..het kippengaas nam te veel weg.


Meinigen

3 opmerkingen:

Dwaallicht zei

Mooi dak!! Maarre, je had natuurlijk een foto van dat kippenhok moeten maken met die kerel erin hahahaha

Tineke zei

dat zei ik toch!!!!!!!dat kon niet! te ver weg en te donker

Marian zei

Jammer van die foto die niet ging, maar wel leuk dat je daar voor een koopje zat. Mooie foto's weer.