maandag 6 september 2010

Bad Salzungen

dinsdag 24 - 8. - 63 km

Route was overwegend leuk maar sommige stukken gingen door een omleiding over de Bundestrasse. Niet echt prettig! Gaan we op de terugweg anders doen. De vrachtauto's vlogen je om de oren.
Bij Vacha zijn we langs de Werra verder gegaan en van het andere routeboekje afgeweken. Dat heeft wel concequenties natuurlijk. Weten we weer de weg niet goed.
Wel moesten we een aantal fikse hellingen nemen.
Uiteindelijk zijn we dan hier in een hotel belandt. Grens was voor mij een beetje bereikt. Geen camping te vinden en nog verder fietsen......nou nee.
Een uur nadat wij ingecheckt hadden was het hotel vol. Iets om rekening mee te houden de komende dagen. Er zijn blijkbaar nog genoeg grijze fietsers op pad!
Bejaarde lui die met verwilderde koppen vragen of er nog een kamer is.
Deze keer een waard die wel vriendelijk is. Alleen......toen hij eenmaal loskwam en ging vertellen had hij het eigenlijk alleen over Ossies en Wessies. De tijd van vor die Wende is nog lang niet vergeten, zeker niet bij de ouderen. Erg lovend sprak hij niet over wat hij vond, de arrogante Wessies.
Lekkere groenten had hij wel, alles uit eigen tuin en niet met chemische middelen behandeld. De tomaten smaakten zoals tomaten moeten smaken!
Inmiddels hebben we een routekaart. We waren vroeg bij het hotel en zijn even het stadje in geweest om een boekhandel te zoeken. Een hele klus want die zijn er bijna niet hebben we gemerkt. Je hebt meer kans bij een fietsenhandel. Die zijn er genoeg.
Er is ook een heus kuuroord. De VVV is daar ondermeer gevestigd dus ik kon het goed bekijken toen Rein binnen was. In de binnenhof waren lange overdekte gangen in carré vorm waar allemaal mensen in een witte badjas liepen. Niet zo gek in een kuuroord, alleen.iederen liep met een drankje en....met de kapusjon opgeen gezicht

Enniewee........op de kaart lijken de steigingen mee te vallen dus willen we naar de bron van de Werra fietsen. In het laatste dorp een slaapplek zoeken en dan zonder bepakking omhoog. 'k moet het nog zien want daar zijn wel fikse steigingen ingetekend.
Het weer is rustig, voor morgen verwachten ze 19 graden en voor donderdag weer 26 graden........we zullen zien.

dinsdag 24 aug

3 opmerkingen:

Dwaallicht zei

Bijzonder die zoutbergen, heb je ze ook geproefd?

Tineke zei

nee bah zeg

Marian zei

Fijn dat jullie nog een mooie kamer hebben gevonden, ook een prettige bijkomstigheid dat de eigenaar zo vriendelijk was. De foto's zijn weer prachtig, verlang nu al weer naar het vervolg van de fietstochten.