maandag 27 september 2010

Alt Döbern 60 km

01


Het is dan toch gelukt. Fietsen in de regen. Tot nu toe reden we steeds tussen de buien door.
Bij vertrek 's morgens kwam er toen we de fiets aan het oppakken waren een vrachtauto wat pallets afleveren. Wat een herrie. Uitgerekend toen wij daar bezig waren. Toen wij klaar waren reed de auto ook weer weg.
In de schuur was een spin bezig geweest om voor nakomelingen te zorgen.

Ook hebben we weer voor volk en vaderland weggefietst. In Senftenberg hebben we een kaart van de omgeving gekocht. Prompt ging het de verkeerde kant op.
Ach wat maakt het uit. We hoeven niet ergens naar toe. Er waren wat vervelende stukken bij, maar dat heb je bij de officiële fietsroutes ook.
Tijdens een kruispauze werd Rein door een wesp gestoken. Vlak bij zijn oksel.
Hij kon dat natuurlijk niet zelf uitzuigen dus moest ik dat doen. Zal wel een wonderlijk gezicht zijn geweest. Gelukkig heeft hij er weinig last van gehad.
Verder kwamen we in de meest wonderlijk Imbiss die we ooit gezien hebben.
(zie foto's) de koffie uit kopjes van oma, en de bockworst op een echt bordje. Ook de aankleding van het hokje was de moeite van het bekijken waard!
Aan het eind van de dag dan toch regen. Campings zijn hier niet dus op zoek naar onderkomen. Het eerste hotel wat we aandeden gaf geen sjoege. Dus naar het volgende dorp. Op het laatste moment keken we naar links en zagen we nog iets wat een pension zou kunnen zijn. Bij mensen achter in de tuin waren kamers bijgebouwd. We konden eventueel ook koken. Alleen hadden we niets bij ons. We konden dan wel met de pot meeeten. Rode kool, aardappelpuree en goulash. We vonden het prima.
Op de bestelde tijd kwam mevr bij de kamer met een blad en daarop borden vol geurig eten. Smaakte geweldig na zo'n dag! Alles hausgemacht.

2 opmerkingen:

Dwaallicht zei

Klinkt lekker, maarre ligt het aan mij of eten ze in Duitsland altijd rode kool? Toen wij in een pension waren kregen de mensen namelijk ook rode kool.

Marian zei

Leuke ervaringen hebben jullie weer opgedaan. Grappig servies, heeft echt iets nostalgisch.Mooie omgeving en wat een mooie huizen heb je op de foto staan.