zaterdag 8 mei 2010

heuvels aan de andere kant


23


We hebben een paar dagen rustig aan gedaan. Even in Apt gekeken. Tuurlijk waren wij er weer tijdens de middagrust. Nou ja, rust. Er was een internaat dicht bij het centrum en de dames en heren pubers kwamen in grote getale naar de boulangerie, de worsten- en patatverkoper en namen straten in beslag.
Woensdagavond zijn we bij de plaatselijke pizzaria gaan eten. Het was ons vorig jaar al verteld. Elke woensdag in het seizoen, gaat deze man naar Marseille en haalt verse zeevis op.
Die wordt dan 's avonds in het restaurant verkocht. Je kunt dan geloof ik geen pizza bestellen maar dat weet ik niet zeker.
Dus nu wilden we dat wel eens beleven. We waren er mooi op tijd en hadden volop keus. Het is nl de bedoeling dat je je eigen vis uitzoekt.
Nu kennen wij al die vissen niet maar hij adviseerde ons een rode vis met stekels op de rug.
Geen idee hoe die heet.
Was wel lekker, beetje droog gegrild en wat weinig voor 2 personen. Geserveerd met een heleboel gebakken en verbrande aardappelen en een halve tomaat met pesto en een halve ui ook met prutje.
Het voorgerecht was heerlijk. Een soort kleine mosseltjes met knoflookboter.
Een witte wijn erbij en een tiramisu toe. Best gezellig daar op het terras met uitzicht op de luberon.
We waren meer geld kwijt dan het eten rechtvaardigde.
Nou ja, wij zijn nou eenmaal ze...ds.
An het eind van de week zijn we aan de andere kant van de route wezen fietsen. Boven Apt. Erg mooi. Erg warm en erg heuvelig.
De kersenbomen waren allemaal al uitgebloeid en ik zag waarachtig de eerste klaproos.
Later die week zagen we er nog veel meer. Schoten uit de grond maar ik ben er niet toe gekomen om er een foto van te maken

1 opmerking:

Marian zei

Leuk verslagje weer en mooie foto's Tineke.