dinsdag 1 september 2009

Terug naar Sagar

terug naar Sagar


De laatste dagen van de vakantie breken aan en we gaan weer richting Sagar. We hebben bij Inge een Doppelzimmer gereserveerd. We hadden wind in de rug en voor we het wisten waren we er ook. Inge was nog een beetje in de war want ze had net 20 hollanders op haar terrasje gehad die allemaal cappucino met koek wilden. Nu was ze helemaal door haar koek heen. Dus er werd weer druk gebakken. We hebben een beetje gelanterfanterd, boodschapje gedaan en morgen gaan we het park en slot in Bad Muskau bekijken.
Morgenavond gaan we weer op het grasveldje staan. Dan is alles weer volgeboekt. Dat was geen probleem alleen ze hadden wel een privéfeestje met een bbq voor de familie. Op hun terrasje naast het grasveldje nou ja, moet maar. We mochten wel van de grill meeëten (tegen vergoeding uiteraard).
Nu hebben ze beneden, achter het huis van Opi, nog een grasveldje wat aan een moestuintje grenst. Daar mogen we ook eventueel staan. Oké doen we dat.
Maar eerst naar Bad Muskau. We hebben het slot en de tentoonstelling bekeken. Alles over het leven van Fürst Pückler die daar een gigantisch project van wilde maken maar dat hem wel volkomen bankroet heeft gemaakt. Ik heb een boek over zijn leven gekocht, erg interressant!
Het park waar het over gaat ligt nu voor driekwart op Poolse grond. Na de 2e w.oorlog heeft Amerika de Neisse als grens aangewezen.
Het Duitse deel van het park is heel gecultiveerd, elk grassprietje even lang. Het Poolse deel mag zijn gang gaan en is soms wat moeiljk te berijden.
Ook zijn we even de brug (grens) over geweest naar de Poolse markt. Had nog nooit zoiets gezien. er werd van alles verkocht. Niet alleen sigaretten maar ook avondjurken en koi's
Eenmaal weer terug in Sagar hoorden we dat Peter voor ons een kamer in het huis van Opi (zijn vader, die ook op het terrein woont) heeft klaargemaakt voor ons. Inmiddels was er al familie gearriveerd en die waren blijkbaar al ingelicht over de gesprekken die wij inmiddels met Inge en Peter gevoerd hadden want de oudste zoon kwam er ook gezellig bij zitten.
's Avonds van de grill meegegeten en heerlijk rustig over het tuintje uit zitten kijken. Van het feestje hebben we niets gehoord.

Zondag weer naar de auto. Het is de bedoeling dat we onder Dresden nog een stukje langs de Elbe rijden.
Langzamerhand veranderde het landschap van heuvels in heuse bergen. Een beetje veel van het goede en uiteraard geen campings.
Eenmaal in een stad onder Dresden was het zo ontiegelijk druk dat we gillend weggereden zijn. Die overgang was wat te groot.
We zijn om Dresden heen gereden om de file in Pirna te vermijden. Prachtige natuur, vreselijk slechte wegen en loeisteil.
We hebben irgendwo een nacht geslapen en toen weer teruggereden naar het Brandenburgerland. Vinden we toch plezieriger.
We kwamen terecht in Falkenberg/Elster. De camping die we op het oog hadden vonden we helemaal niets dus naar een andere gereden. Dat was van dezelfde eigenaar maar hier mochten alleen de mensen op die of 1 á 2 nachten bleven of een hond hadden.
Helemaal goed.
We hebben 1 dag langs de Elster gereden naar Bad Lieberwerda. Daar waren we vorig jaar ook geweest.
Inmiddels was bekend dat het weer zou omslann, wij waren al twee en halve week onderweg.....tijd om naar huis te gaan!
Volgend jaar weer!

2 opmerkingen:

Dwaallicht zei

Was wel een geweldig lange reis deze keer. En wat vreselijk jammer dat je geen oplader had voor de fotoos.

lenie zei

Wat een leuk verslag Tineke, heb er van genoten je kan het zo echt vertellen het lijkt net of je ook meefietst.... Bedankt.

Gr lenie