woensdag 19 augustus 2009

Zum Zickenzeller

Zum Zickenzeller

Na nog een foto van de mooie stoeltjes op het terras ging het weer verder.
Mens mens wat was het heet. 76 km en ongeveer 32 graden.
De eerste 6 km mochten we onverhard doen, over mul zand, verschrikkelijk. Toen ging het bergop, bergaf. Dan nog tegen de wind in over een dijk, nee, echt leuk was het niet.Via Frankfurt an der Oder en Eissenh├╝ttenstadt naar Neuzelle. Over de berg het binnenland in.
Het was ook nog even zoeken naar de camping. Nou ja, camping.......Een platgemaaid geitenveldje voor 4 kleine tentjes. Wel heel erg leuk. Als je dan weer op het terras zit met een biertje en later achter de zelfgemaakte rollade met rode kool dan is alle leed weer geleden. Er wordt voor de volgende dag mooi weer voorspeld dus we besluiten hier 2 nachten te blijven.De klandizie op het terras bestaat vnl uit mensen uit de buurt die gezellig een praatje komen maken en een pilsje pakken. Ook wij worden vrolijk in de gesprekken betrokken.
Later komt er nog een jong Tjechisch stel bij en nog weer later een eenzame fietser. De laatste zei weinig. De Tjechische jongen des te meer! Wilde alles weten over het fietsen in Nederland. Grappig.
De naam Zicken(geiten) zeller stamt nog van vroeger. In armer tijden werd Neuzelle in de volksmond Zickenzelle genoemd. De geiten voorzagen de bevolking in hun onderhoud en er waren eestal meer geiten dan dorpelingen.
Morgen gaan we de kloosterkerk bekijken

2 opmerkingen:

Dwaallicht zei

Die fietspaden zagen er inderdaad wat zanderig uit hihihi

Marian zei

Mooie foto's weer en wat een leuke stoeltjes.