donderdag 20 augustus 2009

Sagar 108 km

We wilden er een kort dagje van maken. Lekker vroeg weg, dankzij de kinderen, en dan lekker vroeg een camping zoeken en wat wassen enzo.
Volgens het boekje van Bikeline komen er genoeg campings op de route. Wat er gebeurd is met de campings weet ik niet maar wij hebben ze niet gezien!
De route zelf was ook niet echt super. Veel, heel veel lange rechte stukken en dijken. Rein krijgt dan de neiging om dan in een voor mij moordend tempo als een soort robot door te stampen. Weet je hoeveel zadelpijn je daar van krijgt??????
Steeds vaker moet ik even van de fiets af. Ook niet echt een optie want zo gauw je stil stond werd je opgevreten door de muggen. Het was al weer behoorlijk warm ondanks de regen van gisteren.
Bovendien reden we Neuzelle al helemaal verkeerd uit. De bewegwijzering laat behoorlijk te wensen over. Lange warme heuvels op en af tegen de wind in. Ik kan me voorstellen dat ze het hier bergen noemen.
Uiteindelijk kwamen we toch ergens bij een "Hof". Zag er geweldig uit! Mooie tuin, prachtig terras en rondom mooi gerestaureerde schuren. Dus....pilsje besteld, en ja we konden avondeten. We hadden er toen al 100 km fietsen opzitten.
De uiterst vriendelijk meneer (volgens Rein had hij al een flinke slok op maar ik merkte er niets aan)liet ons de campingplatz zien. Alles was verder volgeboekt (kamers). Klein grasveldje, niks mis mee. Alleen.......midden op dat veldje stond een paal met een tuinslag eraan. Dat was de douche! Koud welteverstaan. Nou vindt mijn hulpmotor een hoop goed maar hij staat wel op een warme douche na zo lang fietsen. En een goede warme maaltijd. Enfin, eerst dat pilsje maar eens opdrinken.
De vriendelijke meneer had ons intussen de menukaart gebracht. Het beste wat we konden kopen waren twee sneden zuurdesembrood met een lang dun lamsworstje.
Toen werd het tijd om op te stappen. We vonden het wel knullig tegenover die vriendelijke meneer ..maar we moesten wel eten! Later bleek dat dit een gelegenheid is waar men de oude landelijke eenvoudigheid aanhangt. (Wij zagen trouwens daar een peperdure porsche staan dus privé zal het wel wat meevallen.)Dat is natuurlijk hartstikke leuk als je er voor kiest! Hoewel ik me wel afvraag of die hardwerkende boeren van vroeger als hoofmaaltijd twee sneetjes brood met een dun worstje nuttigden. Het was er wel erg mooi en voor wie de eenvoud geen bezwaar vindt"

www.glockenhof.net

Ondertussen moesten wij wel verder zoeken. Het landschap werd gelukkig wel wat mooier en we besloten om de gewone weg te blijven volgen en het eerste de beste pension wat iets leek te nemen. In Bad Moskow zou toch wel iets zijn. We zagen wel iets aan de hoofdweg maar dan moet je wel erg wanhopig zijn en zo ver was het nog niet. Doorrijden dus maar weer. We kwamen in Sagar terecht. Camping 4 km omhoog en
1200m linksaf Radlerklause -Gaststätte/Pension
Dus dat laatste maar. Jawel hoor, alles vol! We konden vier km verderop proberen of anders bij hun eigen buren. Toen rein vroeg of ze misschien een plekje voor de tent hadden was Alles Klar volgens Inge. Ze begrepen niet dat wij een tent vervoerden, zagen alleen het rooie ros, maar we mochten op hun eigen gazonnetje staan.
Ook dit waren weer heel vriendelijk mensen. Inge was wel een typestra maar heel gastvrij(en vergat ze zaken niet) Ze kookte uitstekend, hield van kletspraatjes met de gasten. Evenals de rest van het gezin zou later blijken.
Na een poosje kwam ze met een gastenboek aandragen. Wij zouden de eerste Nederlanders zijn die er iets in zouden schrijven, als we wilden tenminste...ja dat wilden we wel. Wel wilden ze weten hoe het komt dat Rein zo goed Duits spreekt. (aan de grens geboren, taalgevoel etc). Ook de andere gasten kwamen er gezellig bij zitten en werd het later dan gepland.
Na een fiks ontbijt, geregeld en geörganiseerd door de strenge Inge weer op fietse. 40 km verderop zou een camping zijn!
bij Inge und Peter

1 opmerking:

Dwaallicht zei

Wat een grappig verhaal, van die man met dat dunne worstje tussen 2 boterhammen. Wel vreselijk aardig dat jullie daar in de tuin mochten kamperen!!