vrijdag 21 augustus 2009

Klingewalde

richting Görlitz

We gaan gewoon weer proberen om er een kort dagje van te maken. Over 40 km zou er een camping zijn. Nou je raadt het al....mooi niet!
Het werd gewoon 70 km fietsen. Wel een mooie route. We kwamen nog langs
Kulturinsel Einsiedel. Vol boomhutten en je kunt er zelfs in een boomkamer logeren. Schijnt niet goedkoop te zijn. Zag er wel heel leuk uit.
Zo langzamerhand gaat het landschap weer meer glooien. Net als we besluiten om het eerste de beste pension te nemen zien we een bord met F.W. en Bett und Bike.
Twee km bergop. En jawel, ook hier alles vol. Grappig is dat men hier je eerst een hand geeft en gedag zegt en dan pas antwoord geven op je vraag. Wijs geworden vraagt Rein nu ook of de tent misschien ergens kan staan, en jawel nu ook kan dat!
En hoe! We hebben een heel weiland voor ons zelf.
Op een bankje in de zon, bier en wijn te bekomen bij de eigenaar, die ook pizza's voor ons haalt, zitten we te genieten van de reeën die tevoorschijn komen.
Even later zijn we getuige van het echte boerenleven. 4 combines komen ineens het korenveld oprijden. Er moet nodig geoogst worden en de luchtvochtigheid schijnt goed te zijn.
We besluiten om hier nog wat te blijven ( ferienwohnung.grasse.de.vu )
en morgen naar Görlitz te gaan en eventueel verderop richting drielandenpunt.

Geen opmerkingen: