dinsdag 18 augustus 2009

geen plaats

in Seelow, of toch wel?
Vandaag heb ik maar 1 foto genomen.
De vakantie duurt nog even en het aantal foto's wat ik nog kan maken beperkt.
Het was nogal wat heen en weer gerij vandaag.
Vanuit Grünheide de Spreeradweg weer oppakken en vandaar de route via het Oder-Spreekanaal.
Eerst terug naar het punt waar we gisteren van de route zijn afgegaan. Gelukkig was Rein zo slim om te denken dat als we gewoon recht door zouden rijden ipv weer de heel omleiding we dan vanzelf weer bordjes zouden zien. En inderdaad! Na ongeveer 8 km kwamen we dat bordje ook tegen. Wat denk je? Het ging richting.......Grünheide!
Dus omkeren maar weer. Gelukkig ging het na 500 meter ergens anders heen. Meer naar links maar nog wel steeds richting Berlijn.
Nog eens 8 km verder zagen we een overzichtskaart. Wat denk je? Het Oder-Spreekanaal waren we bij Fürstenwalde al gepasseerd. Lekker bijdehand!
Wij weer terug naar Fürstenwalde. Een heel gedoe om daar via de route te komen want die ging over een hele hoge houten brug met trappen. Vlak langs de leuning was wel een gootje voor een fiets maar wij konden daar met geen mogelijkheid langs. Helemaal om de stad heen moesten we. Uiteindelijk in het centrum naar de Tourist info.
Hier kwam men met een gloednieuwe route die ook naar de Oder-Neisse ging. De Oderbruchbahn-Radweg. Door de landerijen, over heuvels en langs/over voormalige spoorbaantjes. Erg mooi.
Rond drie uur op zoek naar het eerste onderkomen. Het was stik- en stik heet. Als je stil bleef staan werd je ook nog eens belaagd door muggen en wespen. In het eerste dorp waar slaapgelegenheid zou zijn was men of niet thuis, of men wilde niet opendoen. Verder maar weer. Het tweede hotel had deze avond vrij, zei men.
Doorrijden maar weer. Het daarop volgende hotel was helemaal vol. Misschien in het volgende dorp maar men gaf ons weinig kans. Ondertussen hadden we bijna 90 km gereden en waren we moe en warm. Door naar Seelow. Best een plaats waar je hotels en pensions verwacht. Het eerste (vreselijk dure) hotel zat ook helemaal vol. Een vriendelijke jongeman vertelde dat er vlak bij de Poolse grens een woodstockachtig festival was waar men 250.000 Polen verwachtte! Er stonden inderdaad overal poolse bussen en auto's.
Zucht! Even een foto genomen van de ouwe kachel en zwerfkat naast de (open) keukendeur van dat luxe hotel.

geen plaats

Aan de overkant van de straat was een Lidl. Toch maar water inslaan en iets om te eten. Het wildkamperen, of ergens bij een boer vragen kwam nu wel heel dichtbij. Ik had me er al helemaal bij neergelegd.
Toch nog even in het dorp zelf vragen. Het eerste de beste restaurant/gasthof was raak. De eigenaar van het pension was niet direct in de buurt maar wel snel opgetrommeld. Met een halve liter bier voor ons op het terras achter het Gasthof, op jaren "50 stoeltjes en in gezelschap van een bijzonder vrolijke gastvrouw, besloten we helemaal nergens meer heen te gaan! Ongeacht de kosten! Gelukkig viel dit reuze mee en konden we ook achter op het terras eten. Klein minpuntje........er zou 's avonds een dansfeestje zijn. De dj was al bezig het spul te installeren. Het kon ons allemaal niet meer schelen! We hebben trouwens helemaal niets gehoord van het lawaai. We sliepen tweehoog aan de andere kant.
Wel hebben we ons, samen met de andere gasten, tijdens het eten bijzonder vermaakt over de nogal ontremde gastvrouw. Eén echtpaar vond het allemaal niet zo leuk.
Als je niet gesteld bent op praatjes met vreemden ben je in dit land verkeerd! Iedereen vindt het prettig om even een babbeltje te maken, zomaar..

2 opmerkingen:

Marian zei

Wat een avontuur, ik denk dat jullie erg gelukkig waren toen jullie een slaapplaats vonden.
Mooi fornuisje, het is een plaatje met die slapende kat ernaast.

Dwaallicht zei

Heel spannend, zo op vakantie!! En dat fornuisje met die kat. Jammer dat je niet meer fotoos kon maken. Jullie gaan vast nog een keer terug.