maandag 1 juni 2009

rondje camping

rondje camping

Het is inmiddels vrijdag. De donderdag (hemelvaart) was erg warm. We zijn even naar Apt gereden maar daar zijn we snel weer weggevlucht. Er zou een rommelmarkt zijn en die wilden we wel eens bekijken.
Wel, de markt hebben we niet eens gevonden. Amper uit de auto bleek het toch wel erg warm te zijn en zijn we weer de koele auto ingevlucht.
De rest van de dag heb ik onder de grote boom door gebracht met het laatste boek van Stieg Larson.
Wel hebben we een rondje over de camping gedaan. Het is nog erg rustig, dat gaat veranderen in de loop van de week. Vanaf Pinksteren zijn alle 40 plaatsen voor de komende 3 maanden volgeboekt vertelde Nicole. Ze waren genomineerd door de ANWB als beste kleine camping. De drie andere nominaties waren Portugal, en nog 2 andere landen (weet ik niet meer). Portugal heeft gewonnen maar deze camping is dan toch de beste kleine van Frankrijk.
De douches zijn wel even wennen. Je kunt muntjes kopen (20 cent voor 2 minuten, dus niet duur)maar het regelen van het water en temperatuur was wat lastig. Gelukkig heb je zo iets na 2 keer wel door en is het voor de rest van de vakantie geen probleem.
De wijn is wel goedkoop. Als je het ophaalt tenminste. €3.= voor een flesje gekoeld wit of rosé. De rode wordt als het erg warm is ook gekoeld.
('s avond bij het diner merkten we dat een karafje van een halve liter ineens €6.50 zal kosten. Nou ja, ze moeten ook leven en het is vakantie).
Frans hebben we deze vakantie niet veel gesproken. Praktisch alle gasten zijn nederlands. Ook Madeleine spreekt goed nederlands.
Rein rijdt alle dagen een rondje op de mountain bike. Hij heeft er wel aandere banden omgelegd want er is alleen asfalt. De onverharde wegen zijn wandelpaden.

1 opmerking:

Dwaallicht zei

Het is een schitterende plek om te vertoeven Tineke!!