zondag 14 juni 2009

Een nachtje in Kanis

Een nachtje in Kanis

Zaterdag 13 juni ging het richting de Vecht en Kockenge. Daar zou een mooie kleine camping zijn volgens internet.
Eerst naar Muiderberg om de auto op de carpoolplaats te zetten. Daarna op de fiets richting Muiden en langs het kanaal naar Weesp. Die route vonden we halverwege toch niet zo leuk dus weer terug en door Weesp zelf naar de Vecht. Het weer werkte mee en samen met honderden andere fietsers genoten we van de prachtige huizen en woonboten langs de Vecht. We hebben nog een poosje een meneer in een soort van rolstoelfiets achter ons aan gehad. Hij bewoog het gevaarte voort door met zijn handen een soort molen op zijn stuur rond te draaien. Kan het even niet beter uit leggen. Lekker in het zog van ons kostte het hem natuurlijk veel minder moeite.
We hebben een paar lussen in de route gemaakt maar na goed 50 km kwamen we dan in Kockenge. We hadden al diverse lantaarnpalen met gele flyers gezien. Koetstock. 13 juni in Kockenge. We vreesden het ergste. Ja hoor, bij de plaatselijke benzinepomp gevraagd waar de camping was. Dichtbij! Even zo dichtbij zou er 's avonds een openlucht muziekfestival losgaan. Twee weilanden naast de camping.
Gelukkig wisten we dat er een in Kamerik ook een camping is. Dus wij weer op de fiets. Lekker een stuk omgereden maar alla, weet alles maar eens vooruit nietwaar?
De camping lag even buiten Kamerik. Sterker nog, het gemeentebord vermeldde Kanis.
Kniesoor die daar op let.
Camping en melkveebedrijf Het Oortjeshek had nog wel een plekje voor ons.
Heel vriendelijk mensen (vanochtend kregen we boterhammen met kaas en 2 eitjes)
Veel kleine en grotere kinderen die vooral veel belangstelling hadden voor het boerenbedrijf logeerden ook op de camping. Ze mochten dan ook met de boer mee om de koeien uit de wei te halen en meehelpen met melken. Een attractie die zich elke zaterdagavond herhaalt.
Verder was er een gezellig grote familie die èèn of ander spel met stokjes omgooien deed. Misschien 15 man en vrouw vonden het spel steeds lolliger worden naarmate er meer bierflesjes op tafel kwamen. Uren hebben ze het volgehouden.
wij vonden een rustig plekje bij een steigertje waar de kanohuurders ook aan kwamen leggen. Die zullen wel gedacht hebben...die zitten in de weg. Jammer dan.
Om elf uur 's avonds was alles stil.
Vannacht heb ik diverse regenbuien op onze tent horen vallen en vanmorgen was het aardig donker.
We werden getracteerd op de dagelijkse koeienuittocht. Grappige beesten hoor, stik nieuwsgierig.
De boer heeft nog een poosje met ons staan praten en vertelde over zijn gedrevenheid voor zijn bedrijf en camping. Het schijnt dat er onder de moeders van de belangstellende kinderen, ook moeders zijn die niet wisten dat een koe pas melk geeft als ze gekalfd heeft. Merkwaardig niet?
Bij vertrek regende het inmiddels en we namen de korste weg naar de auto. Ipv de dikke 60 km van gisteren waren het er nu 40. In de regen, dat wel. Snugger als wij zijn hadden we de regenkleding thuisgelaten! Nat, koud en moe kwamen we bij de auto.
Het gaf ons wel het ultieme vakantiegevoel. Als we thuis waren geweest waren we heus niet gaan fietsen. Nu hadden we weinig keus.
Eenmaal thuis brak de zon door! Een hete douche, kippenbouillon en pannenkoeken en we waren weer helemaal boven Jan.

3 opmerkingen:

Dwaallicht zei

Leuk verhaal, mooie fotoos en wist je dat er in Beekbergen ooit is zo`n koe op mijn teen ging staan Ohhh gelukkig zakte ik gelijk een halve meter in de modder. Anders had ik nu vast erge korte voeten gehad hihihihi

Marian zei

Leuk om te lezen en dank je wel voor de mooie foto's. Mooi en praktisch zo'n moderne stal en als je in de stad woont en nooit op het platteland geweest bent, weet je natuurlijk niets van koeien, behalve dan datgene wat je op school geleerd hebt. Leuk om ook foto's van de woonboten te zien.

Tine zei

Leuk verslag Tinus!
Wij hebben eens 3 weken op een boerencamping in Winterswijk gestaan.
Toen zagen we de kinderen ook hele dagen niet.......
Mooie foto's ook!
Wat is Nederland toch prachtig hè?