dinsdag 30 september 2008

Wittenberg

Wittenberg

22-08-08 ongeveer 90km.

We zijn van de route afgeweken.
Er wordt veel regen voorspeld en we hadden geen van beiden zin om de heuvels over te trekken. Er staan nogal wat dikke pijltjes op de route en we hebben nog steeds tegenwind.
Tot op het laatste moment wisten we het niet zeker. Veilig volgens de route de heuvels over of zonder kaart op de bonnefooi de Elbe zoeken.
We doen het laatste!
Eerst een flink stuk onverhard en kuilig langs de Elster (zijarm van de Elbe).
Toen we niet verder konden kwamen we ook meteen mensen tegen in een verder uitgestorven dorp. Alleen een hofhond die het gesprek begeleidde met duidelijke waarschuwingen.
We waren in ieder geval op de goede weg. Na een fiks aantal km stonden we ineens voor eenbehoorlijk drukke weg maar daar was weer iemand die de weg door het bos wist.
Zien we daar bordjes zum Radweg 2. Dat bleek de Elbe Radweg te zijn. Hoe voorspoedig kaniets gaan?
Het was wel erg warm en eenmaal in Wittenberg was het weer lastig om een pension te vinden. Uiteindelijk toch gelukt.
De badkamer moet wel gedeeld worden met mensen die de andere kamer op de verdieping hebben. Dat is niet iets wat we leuk vindenmaar vooruit maar. De volgende morgen maakte hij heel gedienstig de zadels van de fiets droog (die had buiten gestaan) maar hij had zogenaamd geen drie euro terug. Beetje jammer. Wij en nog andere gasten bleven wel om wisselgeld vragen....bleek hij het wel te hebben. Ja dat is lekker verdienen.
Ook weer uit eten geweest.........grappig........een paar huizen verderop, is te lopen maar de pensionbaas raadde het niet aan. Waarom niet?????? Geen idee. we zaten gezellig met ons allen in de tuin. Heel gemoedelijk en vriendelijk. Er kwam iemand bij ons zitten omdat ie niet alleen wilde eten. Na even slikken van onze kant was het heel gezellig.
Bij het afrekenen vroeg de mevrouw uit welk land we kwamen. (ze snappen echt niets van Nederlands). Nou uit Nederland..........."oh........die Maxima..........ist meine Freundin"
Grappig

Geen opmerkingen: