woensdag 3 september 2008

Regen en onweer

regen en onweerBeeskow, 17 aug. 80 km
Het begon veelbelovend vanmorgen. Tot we de weg kwijtraakten. Het bordje stond iets te vroeg aangegeven. We zouden rechtsaf moeten. Maar ja, rechtsaf was wel een heel zanderig bospad. Afstappen, kijken, nog eens kijken, nee het was de enige mogelijkheid voor rechtsaf. (later zou blijken dat het pad rechtsaf verderop lag, verscholen achter een plukje bomen). Dus toch het bospad maar op. Het was hele zachte veengrond. Op een gegeven monment moesten we ook afstappen. We zakten te diep weg.
Bij de eerste camping die we tegen kwamen wilde Rein toch graag verder fietsen. Nog maar 20 km. Natuurlijk begon het toen te regenen.
De camping die we nu hebben moet een ferienpark worden. Dat is het nog niet helemaal. Wel heel modern met een key voor alle deuren en de douche.
Die overigens koud was. En we hadden het al zo koud.
Tenslotte aan het eind van de dag nog een cadeautje.
Op zoek naar een restaurant kwamen we vrij snel bij een hotel-restaurant. Wij naar binnen, een jongeman achter de balie was druk doende op een laptop. Na een paar minuten keek hij een beetje op. Of we hier konden eten. De keuken is pas om 6 uur open. (het was half 6)Verder zei de spelletjes spelende jongeman niets. echt helemaal niets! Dat was dan ook de eerste en enige inwoner van dit stukje duitsland die niet vriendelijk was.
Wij weg! Komen we later bij iets wat nogal achteraf aan het water lag. Vooraan het pad bleek dat ze een goede viskaart hadden. Blijkt het een pension te zijn met een eigen visrokerij. Terwijl wij nog een beetje stonden te dubben op het terras, brak de zon door.
Even later zaten wij prinsheerlijk op de snel afgedroogde stoelen en tafel een heerlijk verse forel en paling te eten!

Geen opmerkingen: