maandag 1 september 2008

Holprigem Kopfsteinpflaster

kopfsteinplaster


ofwel........over hobbelige kinderkopjes....ging het naar Niederfinow.
Zoals ik bij het bijschrift van de foto ook vertel, de meeste paden zijn geasfalteerd maar lang niet alle. Bovendien, de meeste dorpjes hebben 1 hoofdstraat met kinderkopjes en alle zijweggetjes zijn onverhard.
Nog steeds kijken we onze ogen uit. De route gaat veel door naaldbossen. Of Houtakkers zoals ze eigenlijk genoemd worden. We hebben geleerd (nou ja, we.....)om bij het naar beneden suizen aan het eind wat af te remmen. Negen van de tien keer gaat het ineens naar links of rechts en je moet natuurlijk wel de tijd hebben om de bordjes te zien. Samenwerking is hier belangrijk. De voorste let op het wegdek en de achterste op de bordjes. Moet de voorste niet te hard rijden natuurlijk anders is het onverwacht vol in de remmen of een onverwachte gekke bocht. Af en toe had ik dan ook wel de neiging om de voorste een draai om zijn oren te geven. Mijn spieren kunnen dat allemaal niet aan.
We hebben maar 48 km gereden. We staan op een kanocamping. Kan heel leuk zijn maar dat is dit niet. We waren er erg vroeg dus wisten nog niet wat onze buren zouden worden. Er stonden een paar grote tenten op het veldje voor trekkers en families. Daar moesten we verplicht staan. In die tenten woonden twee families met kinderen. Zo te zien waren het zussen van elkaar. Eèn vader hing het poldermodel aan. Zijn oudste zoon (ongeveer 6 jaar) was nogal levendig zeg maar. Toen dit levendige jongetje de tentharingen van de ouderlijke tent begon te verwijderen vroeg pa heel beleefd of hij daarmee op wilde houden. Vier haringen verder stelde pa vast dat : "wat voor ons geldt, geldt ook voor jou.we laten de haringen zitten! "
Nou je zult het te horen krijgen als kind zijnde. Je hebt ons en je hebt het kind.
We maken de oordoppen wel wat dikker.
We koken weer eens ouwerwets bij de tent. In het naburige dorpje hebben we eten op gehaald. Een blik erwtensoep met salami erbij. Verse broodjes......ach we vinden alles lekker. Verswaren verkopen ze weinig in deze dorpjes. Volgens mij bakt iedereen zijn brood zelf en verbouwt iedereen zijn eigen groente. Een lam, kalf of varken zal ook nog wel eens bij de boer van de hand gedaan worden.
De doucheruimte is nog primitiever dan op de vorige camping.
Drie wc's en twee douchebakken met een gordijn ervoor. Aankleden kan alleen buiten de douchebak maar daar zit een andere vrouw te plassen. Erg preuts ben ik niet maar dit gaat me te ver. Ik heb gewacht tot iederen weg was. Toch betalen we € 15.= voor dit plekje. Zo duur zullen we het niet meer tegen komen. Nee de prijs/kwaliteit verhouding van de camping bij Niederfinow......slecht. Maar ja, wat moet je....er is niks anders. Dat zullen zij ook wel gedacht hebben.
Morgen zullen we wel wat langer rijden. Dan is er na 90 km pas een camping. Ach we zien wel
Wel hebben we de groene specht voor het eerst gezien. We zouden hem vaker zien deze vakantie.

Geen opmerkingen: