maandag 8 september 2008

Hindernissen

hindernisSenftenberg 19-08-08 dik 85 km
Mensmens wat een dag. Het begon vrij voorspoedig. Lekker weer....wind in de rug. Hoewel voorspoedig...de route klopte niet met wat wij fietsten, en toch weer wel Een heel ingewikkeld verhaal.
Uiteindelijk kwamen we, na een rare bocht recht omhoog, bij een spoorwegovergang.
Wat denk je.....kan de tandem niet door de poortjes!
Tassen, tent, alles eraf, fiets op de vangrail tillen, aan de andere kant naast het hek naar de overkant lopen. Rein moest alles alleen doen want ik was in het bos.........last van het "drink"water.
We moesten dwars door Cottbus. Ook hier klopte de route niet helemaal en moesten we vaak zoeken. Er zijn veel fietsroutes en die staan allemaal ophetzelfde paaltje. en ik krijg het niet voor elkaar om met de snelheid die de stuurman aanhoudt op tijd de bordjes allemaal te lezen.
Hetzelfde geldt voor 1 van de aflslagen. Dat was gelukkig. We kwamen bij een winkeltje waar we eten en drinken konden kopen..echt nodig......en de mevrouw wist een betere weg.
Bovendien.....er kwam zo'n leuke trabant langs.
De laatste kilometers (30) waren niet leuk........felle wind tegen. Ik ben blij met Rein.....Het laatste stuk gingen we met 20 km per uur tegen de wind in. Au au au.....We zagen ook nog 2 otters maar je bent zo gefocust op het bereiken van de camping dat je er niet echt van kan genieten.
Na veel omrijden kwamen we op een hele grote camping. HELP
In een naburig dorp zou je kunnen eten. Ook nu weer omrijden maar we kwamen in een dorp. Kaartje gekocht voor mijn collega's en gevraagd waar we zouden kunnen eten.
Het plaatselijke restaurant werd ons aanbevolen. Ja uiteraard.
Komen we daar.....worden we te woord gestaan door een aardig meisje. Tweedejaars student...die niet genoeg afstand bewaarde en ons erg gezellig vond. Ze kwam om de haverklap bij ons om te kletsen en leuk te doen.
Aan het eind van de maaltijd was ik er helemaal zat van en ben nogal bot geworden. Rein doet dat nooit, die blijft vriendelijk.
Enfin..in de stromende regen naar de camping.
Maar het was te doen dus ik in badpak naar de douches....kom ik weer buiten .....onweert het verschrikkelijk! Rein moest ook nog douchen dus die ook door dat noodweer.
Komt terug , is de bui over.........kaartje leggen.........heeft de alleengaande buurman van over de 60 een hoop radio lawaai. Ja daar kan Rein niet tegen dus die er heen....viel niet lekker.....
's Morgens hadden we lekkere broodjes van de bakker die op het terrein komt en boze buurman was vriendelijk!!!!!!!!!!!

1 opmerking:

Joke zei

Tineke wat een heerlijk verhaal
en je fotos, zijn ook schitterend
groetjes Joke