woensdag 27 augustus 2008

Nog een stukje proberen?

Nog een stukje proberen?

Ook zo,n uitspraak die de hele vakantie blijft hangen.
Ivm met zadelpijn moet ik steeds vaker van de fiets af en als Rein verder wilde zei hij steevast: "Zullen we nog een stukje proberen?"
En hoezo relaxed een pension?
We staan op een camping die Am Grabsee heet. Hebben zeker 100 km gefietst. In Wittstock zag ik niet echt iets waar ik zou willen logeren en Rein wilde zowiezo doorfietsen.
De route was prachtig, bosstroken, over golvende vlaktes met net geoogst graan, weidse blikken, leuke kleine dorpjes. Elk dorpje is geplaveid met kinderkopjes en voorzien van roodstenen kerken. Jammer dat je niet iedere keer als je iets moois ziet een foto kan maken.
De grotere dorpen hebben roodstenen fabrieken. Wat we ook veel gezien hebben zijn kolosale schuren en loodsen waar alle landbouwwerktuigen, en wat al niet meer opgeslagen werden. Het grote collectief. Die schuren zijn volledig in rode steen opgetrokken.
De bevolking is over het algemeen heel vriendelijk. We worden ook steevast met een glimlach bekeken als we langskomen met het rooie ros. Vooral kinderen vinden het prachtig.
We besloten om door te rijden naar Berlinchen. Daar staat een camping ingetekend.
Ook het adres van de camping is in Berlinchen, alleen.......de camping niet!
We hadden het kunnen weten als we beter naar de naam hadden gekeken. De Grabsee ligt nogal van het dorpje af. Nog eens 8 km heuvel op en heuvel af.
Dat zal de hele vakantie wel zo blijven. Het is prachtig hoor en de hulpmotor doet zijn best maar hij kan niets doen aan mijn zadelpijn. Dat voortdurende doorstampen in èèn tempo is erg pijnlijk.
Ik word als ik pijn heb chagrijnig en was dan ook behoorlijk geïrriteerd. Zeker toen de hulpmotor bij wegwerkzaamheden niet wilde afstappen, het krappe bochtje verkeerd inschatte en we bijna tegen de grond gingen omdat we een bord ramden. Gelukkig kan de hulpmotor veel hebben.
Ergo........we staan weer op een camping, we kunnen er straks ook eten, het is stralend weer en we hebben al meer van de route gereden dan we dachten. Het leed is weer geleden!
We zijn een keer verkeerd gereden (dat zullen we vaker doen maar dat wisten we toen nog niet)en kwamen daar een Aldi tegen dus nu hebben we ook nog een heerlijke Dornfelder.
Morgen???????Verwachting is slecht weer, pension zoeken en kleren wassen. Maar ja, je weet nooit hoe het loopt.

Geen opmerkingen: