donderdag 28 augustus 2008

Neuglobsow

Neuglobsow

12-08-08
Het loopt altijd weer anders. Soms zit het mee, soms tegen. En net als je denkt dat het echt hopeloos is dan wordt het toch weer leuk.
De 33 km naar Rheinsberg waren prachtig. Heuvelig maar mooi. Het laatste stuk ging over een oude spoordijk. Eerst tussen 2 boswallen door, later hoog boven het landschap. We zagen een vos.
Eenmaal in Rheinsberg een hotel zoeken. Dus naar de touristeninfo. Zit het hele dorp vol, geen bed meer vrij.Er was zo iets als een congres.
Ja, dan maar doorrijden naar Menz. Komen we toch een steiging tegen........eerst 12% naar beneden, doodeng maar dat moest natuurlijk ook weer omhoog.
Eenmaal in Menz was het pension dicht. Bellen leverde ook niets op. Doorrijden naar het Gasthof even verderop en eventueel was daar ook een camping.
Gasthof zag er geweldig uit, lekker stil midden in het bos. Wel weer te bereiken na de nodige heuvels maar ook nu weer..leider alles vol. Daar was een feest ter ere van een verjaardag. De heel vriendelijk mevrouw heeft nog allerlei mensen afgebeld maar die hadden of geen plaats of waren niet thuis. De camping ernaast raadde ze bepaald niet aan en adviseerde ons om door te rijden naar Neuglobsow. 5 km verderop. Ja wat is nou 5 km? Een heel stuk ging het rap naar beneden. Dan weet je dus dat als daar ook geen plaats is, je het hele stuk ook weer omhoog moet. Inmiddels was het al weer veel later geworden dan wij gepland hadden.
Eerste hotel...vol! Dus maar weer naar de touristinfo. En zowaar, een eindje terug was nog wel wat vrij. We waren er al voorbij gereden met het idee dat het niets kon zijn. Maar ja, als het alternatief is dat je op de rustdag weer zoveel km de heuvel op moet...
We hebben nu een keurig net pension zoals dat heet.Een voormalig Urlauberswohnheim. Een soort kazerne. Het hoofdgebouw is gerenoveerd en heeft nu goede kamers. Het roois ros staat in een giga loods. Verder is alles oud en verlopen. Geweldig gewoon. De bediening is uiterst vriendelijk. We kregen voor € 3.50 een Strammer Max geserveerd !!!!!!!In Magdeburg moesten we daar later € 7.20 voor betalen.
Het eten is hier zowiezo erg goedkoop. Een redelijk wijntje in de supermarkt is euro's goedkoper dan bij ons. Dit pension is ook maar € 40.= met ontbijt.
Nu eerst maar eens uit eten en morgen staat er weer een rustdag op het program. We willen in F├╝rstenberg ook kamp Ravensbr├╝ck bekijken. Of het allemaal lukt?????? We zullen zien.

Geen opmerkingen: