dinsdag 26 augustus 2008

Leuengarten

leuengarten

Pffffffffffffff. We zitten in een gehucht boven Lenzen en hebben ongeveer 75 km achter de rug.


Het begon zo vrolijk vanmorgen. In de vroege ochtend wat regen maar toen wij weggingen was het droog. Leuke route tussen de Elbe en de Havel.
's Middags op een terras iets gegeten. Daar werden we aangesproken door een echtpaar die met een kajak onderweg was. Ze vroegen of we uit Havelberg kwamen. Ja dat kwamen wij. Daar hadden zij ons gezien! Hoezo opvallen?????

Weer een klein buitje maar eenmaal weer op de fiets begint het gestaag te regenen. De dijken beginnen ook wat saai te worden.
We werden ingehaald door een stel jonge Engelsen. Die hadden er flink de gang in en wat doet mijn hulpmotor????? Die geeft gas bij en gaat in het wiel van een meisje hangen. Figuurlijk dan hè? Maar hij trapte zo snel dat mijn onervaren fietsbenen het niet bij konden benen.
De stang van die fiets zit net wat te hoog om je voeten erop te zetten (zoals in de reclames) dus ik hield mijn voeten maar naast de trappers.
Zie je het voor je? Mevrouw Wijdbeens achterop de fiets. De jongen achter ons had er groot plezier om. En Rein maar trappen, die had niks in de gaten.

Voorbij Lenzen werd de route anders. Door een onverhard geultje, net iets breder dan de banden, ging het de heuvel op. En weer naar beneden natuurlijk. Nou is deze fiets wel een mountainbike en zitter er hele dikke (6 inch!) banden op maar toch.
Om 10 over 5 zaten we voor de tent, drijfnat!
We zijn lekker uit eten gegaan, leggen een kaartje en drinken een wijntje.
Morgen zal het wel een pension worden, gaan we relaxed doen!!!!!!!!

Geen opmerkingen: