maandag 25 augustus 2008

de eerste dag

de eerste dag

08-08-08
Het moet haast goedkomen deze vakantie met zo'n datum. Het begon al lekker bijdehand!Voor het vertrek nog even snel de route naar de eindbestemming uitprinten. Ik had Magdenburg ingevoerd. Route langs Osnabruck, Hannover, èen recht lijn naar het oosten. Dat klopte wel.
Halverwege de rit lees ik het eind van de routebeschrijving om een beetje voorbereid te zijn op komende afslagen......zie ik dat het een beschrijving is voor Burg.
Op de borden zie ik dat het Magdeburg is zonder N. Enniewee het was wel de goede richting en we hadden Magdeburg al op de borden. De snelweg loopt zo'n beetje door de stad zelf maar dat wisten wij toen nog niet. We hadden niet op de kaart gekeken waar de stad precies lag.
Volgens Rein was het het handigst als we eerst de Elbe overstaken, dan konden we daarna de Elberadweg oppakken. Het eerste plaatsje wat we tegen kwamen.......jawel.Burg. Daar vlakbij vonden we een camping aan de Nieprigger See.
Als je van luxe en drukte houdt moet je hier niet zijn.
Wel iets wat wij leuk vinden. De gebouwen zien er niet uit, sobere voorzieningen en als we van het terrein afwillen hebben we een sleutel nodig. Die kregen we ook zo maar. Ze zijn blijkbaar geen trekkers gewend. Het waren vooral vaste standplaatsen en badgasten voor het meer, die een andere ingang moesten gebruiken.
Rein had het voorwiel van het rooie ros gedemonteerd. Hij kon dan beter in de auto. Helemaal dicht wilde de klep niet maar het was goed te doen.
Onder het genot van een pilsje plaatst Rein het wiel weer terug. Zit er toch een glup in het rubber. Gelukkig wel op het loopvlak wat beschermd is met kevlar. Hij heeft er behoorlijk wat lucht uit laten lopen en verder hopen we er maar het beste van. Ik geloof niet dat ze in dit gebied dergelijke banden op voorraad hebben.

We vertrokken in hoosbui en 5 uur later zitten we voor de tent met af en toe zon en 30 graden. We staan bij een speelveldje en de kindertjes beginnen om de tent heen te rennen. De tent staat onder een boom en daarin zitten 2 pubermeisjes hevig de aandacht te trekken door takken af te breken en naar beneden te gooien.
De wespen leren zwemmen in mijn biertje en er komt een regenbui aan. Kortom het is vakantie!
De meisjes dropen letterlijk en figuurlijk af, ik heb een nieuw glas gepakt en de zon schijnt weer. Kortom, vakantie!
Het sanitair is vrij goor, er zijn veel wespen en de omgeving is schitterend!!!!!!!
We hebben een gigantische hoosbui gehad en de tent is waterdicht.
Rein had toen ook de tijd om de GPS in te stellen. Lekker bijdehand.
Er zit wel een kaart van Duitsland in maar alleen het gedeelte waar de rijn stroomt. Oostduitsland is een andere kaart.......en die hebben we niet. Nu kan ik ook niet het aantal kilometers wat we rijden registreren. Jammer....we gaan dus weer gewoon zonder electronica op pad. Behalve de fotocamera dan.
Gelukkig hebben we toch nog het routeboekje gekocht. Dat wilde R eerst niet.....we hadden immers de GPS!

Geen opmerkingen: