zondag 31 augustus 2008

13 augustus

Alhimbsmuehle. 55 km.
Soms zit het ook gewoon mee!
Vanmorgen bleek bij het afrekenen dat we € 3.= te kort kwamen. Uiteindelijk werden die ons kwijt gescholden. De eerste mevrouw wilde Rein eerst 5 km naar een betaalautomaat laten fietsen. toen we vroegen of we het als we thuis waren over konden maken haalde ze de eigenaresse erbij. Die wilde hier niets van weten. Dit was een "Gastgeschenk".
Het begin van de route viel ook reuze mee. Wel hebben we wat afsteekjes gemaakt om wat hellingen te omzeilen. In èèn dorp ging het om een steiging van 12%.
We hebben de fiets ook als mountainbike kunnen uittesten. Eèn van de afsteekjes ging dwars door een bos. Een pad met mul zand. We waren er zo doorheen, flink doortrappen schijnt de truc te zijn. Men blijft ons verbaasd aankijken en af en toe krijgen we ook het nodige commentaar.
Er was regen voorspeld en we hebben de buien inderdaad voorbij zien trekken.
Toen we toch in een bui terechtkwamen was er ook direct een schuilhut.
We hebben even bij kamp Ravensbrück gekeken. Ik werd er akelig van. Rein heeft twee foto's gemaakt van de overblijfselen. De meeste barakken zijn afgebroken. Als je dan voor zo,n vreselijk groot terrein staat en je leest dat daar allemaal barakken hebben gestaan....jakkes.
We hebben dan ook maar even gekeken en zijn niet naar het infogedeelte geweest. Er stond ook een duits echtpaar met hun jonge kinderen. Het is een heel groot gebied, we zaten al weer 5 minuten op de fiets toen we een bordje zagen waarop stond dat dat gedeelte werd gebroken voor afval of iets dergelijks. Ik weet het juiste woord niet meer maar het gaf in ieder geval een akelig gevoel.


13 augustus


De camping!!!!!!!
Heel curieus. Het tentenveldje is heel primitief maar wel wat willen.
Je kunt hiet wel eten maar veel meer dan patat en worst is er niet. Maar dat kan best voor een keer.
De bar waar je iets kunt eten is ingericht met spullen uit de jaren'50,'60 en '70. Voor ons tenminste, je weet niet wanneer het hier mode was. De foto's zijn niet zo gelukt want hij stond nog op de macrostand.
Dan het douchen...In het hoofdgebouw. Ze wonen daar ook zelf. De doucheruimte stamt uit de jaren '30 ofzo. Gezellig twee douchekoppen naast elkaar en verder niets. Door een groot raam kijk je de tuin in. Het huis zelf is ook geweldig. Prachtige trapleuningen, hoge plafonds en een schitterende hal. De eigenaresse vertelde dat ze nog drie moeten pachten en dan is het van henzelf. Tot die tijd is het buffelen om de pacht te kunnen voldoen. De zoon runt de "bar"en gaf me direct een folder van het geheel toen hij mijn dagboekje zag.
Achter de camping ligt een meer. 's avonds kun je daar heerlijk zitten en genieten van het uitzicht.
www.ahlimbsmuehle.de

Geen opmerkingen: