zaterdag 7 juni 2008

Kortommetje

kortommetje

We hadden het plan om vandaag met de auto naar Epe te gaan en vandaaruit richting Deventer en Zutphen te fietsen. Daar een leuke camping te zoeken en morgen weer omhoog langs de andere kant van de IJssel.
Helaas, een lekke uitlaat gooide roet in het eten. Dus bleef het bij een rondje Lelystad. Ook best leuk hoor. Bij ons vandaan onder de A6 door richting Harderwijk. Een verhard paadje langs de ene kant het water (een voor mij vage vaart) en de andere kant een bosstrook. Groenstrook eigenlijk. Een bos ziet er anders uit.
(Toen wij net in Scheemda woonden en aan de "boswachter" vroegen waar dat stuk bos in Noordbroek dan wel lag.........bleek het een stuk of wat bomen te zijn rondom het NAM terrein. Mensen die uit Emmen en Soest komen hebben een andere voorstelling van een bos).
Maar verder over Lelystad. Bij de vogelweg zijn we rechtsaf geslagen. Dat was minder interressant. Heeeeeeel veeeeeeeel polder! Maar verrassend, toen we weer rechtsaf sloegen was de pluk bomen beduidend groter en zou je zelfs van een bosje kunnen spreken.
Weer onder de A6 door en dan kom je in een mooi gebied. Het bos wat tussen Lelystad en de oostvaardersplassen ligt. We hebben er wel eens in een zomer gereden dat het net leek of de wilgen huilden. Het lijkt wel een titel van een boek. De huilende wilgen.
Uiteraard hebben we het tradionele soeppie genuttigd en dit keer waren we de stoeltjes vergeten! we hadden het keurig gecheckt hoor. Soep, lepels, brander, tankje, en o jee, de bekers......dus die nog even opgehaald.
Ach...er staan wel bankjes...........
Vlak bij huis is een gebiedje naast de vaart die naar Almere gaat waar het volstaat met margrieten, koolzaad, boerenwormkruid, wilde rozen en klaprozen.
Ik heb er geen betere foto van kunnen nemen, we waren er voorbij eer ik aan de foto dacht.
Een ommetje van 32 km. Zo langzamerhand wordt de zadelpijn ook wat minder.
En morgen???????Dat zien we morgen dan wel weer!

Geen opmerkingen: